top of page
"Gör det enkelt att göra rätt och svårt att göra fel"

Träning

JOIN UP KURSER
IMG_2950.JPG
LONG LINING KURSER
SannaHäst7.jpg

Join-Up® Kurs

Målet med kursen är att få en insikt i hästens naturliga beteende och språk; ”Equus”.

Möjligheten att bygga ett partnerskap med din häst förutsätter att du kan hästens reaktionsmönster och lära dig att se och agera på ett sätt som är lätt för hästen att förstå. Genom övningar får du möjligheten till större kroppskontroll och förståelse för dig själv och hästen. 

Målet är att du får kontroll över dina signaler och tanke och i gengäld får du en häst som ger dig uppmärksamhet och förtroende tillbaka.

 

Du kommer att lära dig Montys koncept genom diskussioner, demonstrationer, video och många ”Human to Human” övningar och får den första inblicken i Join-Up® processen och hästens språk Equus. 

 

Kursen vänder sig till dig som rider på ridskola eller har egen häst eller på annat sätt är intresserad av hästar. Det ställs inga speciella krav mer än att du är intresserad att lära dig mer om hästar.                                                                                                                                                                                           

Longlining Kurs 

Under Långliningskursen kombineras  Monty's Join-Up® koncept med tömkörning. Fokus ligger på att stärka och jobba hästen i balans. Långlining är ett utmärkt sätt att förbereda hästen, både fysiskt och psykiskt, för vidare utbildning. Du lär dig värdet av att tömköra samt praktiska verktyg för applicera kunskapen.

 

Under kursen tömkör vi hästen från marken och visar på fördelarna med att träna hästar med hjälp av Lång-Liningen. Focus under kursen ligger på att skapa en villig, balanserad häst genom att bygga tillit och trygghet.

Målet med kursen är att kunna jobba hästen från marken med minimala hjälper i samförstånd.

  

Join-up kurs på Gotland i sommar 🐴.jpg
EQUUS KURSER
Långtur på häst idag 🐴out for a long ri

Equus Kurs

Equus kurser är riktade till grupper som vill förbättra sin dynamik sinsemellan med hjälp av häst  eller till personer som vill lära sig mer om hästens språk, Equus. 

Dessa kurser man skräddarsys enligt önskemål.

Kurserna kan omfatta gruppövningar om teambildning eller en föreläsningklinik där vi diskuterar hästens natur och hur vi kommuniserar med hästen och med varandra. 

bottom of page